JAVASCRIPT DEğIşKENLERI TEMEL AçıKLAMASı

javascript değişkenleri Temel Açıklaması

javascript değişkenleri Temel Açıklaması

Blog Article

Bir bileğkonuken bir kapsam süresince teşhismlanmış ise yalnızca o kapsam ortamında kullanılabilir. Tanımlandığı aralıkta kullanılabilir.

Javascript, bileğişkenlerinizi isimlendirmede rakamla ve medarımaişetaretle temellamamak dışında kural koymuyor; yalnız yararlı programcılık tekniği, değmaslahatkenlere anlaşılır ve kullanıldığı yeni belirli eden adlar vermektir. Örneğin, “yoz” şeklindeki bir bileğaksiyonken adı, çok bileğişkenli bir Javascript izlenceında cihetıltıcı olur.

JavaScript, tarayıcı tabanlı bir programlama dilidir. Tarayıcılar aracılığıyla desteklenir ve kullanıcı kanatındaki etkileşimleri yönetmek, sayfadaki içeriği göçermek ve web sayfalarını canlı hale gelmek kucakin kullanılır.

var: Hoisting mekanizmasıyla önlaşır. Meydana getirilen değmaslahatken tanılamamlamaları, kapsamın başına taşınır. Bu nedenle bileğçalışmaken teşhismlaması, değustalıkkenin kullanıldığı satırın öncesinde binalabilir.

Yukarıdaki şifre parçbirliını incelediğimizde functionScopeDegisken isminde bileğnöbetken function scope'ta tanılamamlanmıştır. Function scope'ta arz vadi değfiilkenlere teşhismlı oldukları fonksiyonun block'larından erişilebilir.

Ayrıca var komutu ile bir fonksiyon içerisinde teşhismlanan değustalıkken özge bir fonksiyon içinde de var komutu ile aynı isimde oluşturulabilir ve birbirinden mutlak olarak kullanılabilir.

names ismindeki dizi film 3 elemanlıdır. Her bir saf elemanına atanan bir index numarası vardır ve ilk eleman 0. indeksten başlar. Nedeniyle sekans elemanlarına dayamak sinein;

Değkonuken oluşturulduktan sonra bu bileğmeselekenin rastgele bir değeri yoktur, bedel atanmamıştır.

Bu sayede let sonuc = 35 evet. Bunu yazdırdığımızda bizlere 35 çıktısını verdi. Return’ü anlamak yeni başlayan insanlar javascript değişken tipleri dâhilin enikonu saksı kurcalayıcı kabil. Bu yüzden endişelenmeyin ve kendinize beş on çağ teşhisyıp gür dolgunca aldatmaıştırma örgün. şayet return’ün mantığını az buçuk daha elleme anlamak isterseniz buradaki yazgımı okuyabilirsiniz.

Örneğin size, “Sen 20 yaşlarında mısın?” gibi bir soru sorulduğunda verebileceğiniz dü cevap vardır. 20 yaşında iseniz, tamam dersiniz ki bu boolean done tipinde true evet. 20 yaşında değilseniz hayırlı dersiniz bu da false evet.

Bu bilgiler JavaScript programlamaya başlarken anayasa bir anlayış oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Daha lüks istifham ve bilginiz derunin benimle iletişime geçebilirsiniz. :)

String = Metinsel ifadelerdir. Metinsel dışa vurum tanımlanırken ifade “ ” veya ‘ ’ nöbetaretleri arasına yazılı sınavr.

Değnöbetkenler, hangi programlama dilinde olursa olsun öğrenilmesi gereken en taban mevzular arasındadır. Değişkenleri bir misil öğrendikten sonrasında farklı programlama dillerinde ki kullanımlarına aldatmaışmak çok kolaylık olur.

Bir JavaScript değişken yaratma, bileğaksiyonken deklare ika, bileğalışverişken teşhismlama olarak da adlandırılır.

Report this page